marți, 19 aprilie 2016

Roci permeabile

As vrea si eu exemple de roci permeabile si roci impermeabile va rog! Cel mai inteligent răspuns! Roci permeabile : conglomeratele nisipurile si pietrisurile. Roci impermeabile :marnele si argilele . Se deosebesc roci impermeabile care nu permit trecerea apei sau permit trecerea apei în cantitate extrem de mică (argilă,rocă tare,etc)și roci permeabile , cele . In general, rocile magmatice si matamorfice compacte sunt impermeabile precum si argilele fine si marnele.


Roci permeabile

Trecerea apei se face . Condiţii potenţiale: - prezenţa unei alternanţe de roci permeabile şi impermeabile - prezenţa unor crăpături prin care apa poate ajunge rapid la argilă . Rocile metamorfice provin din transformarea rocilor magmatice şi sedimentare sub. Sunt roci foarte dure, fără porozitate şi permeabilitate , rezistente la . Porozitatea şi permeabilitatea. Prima se referă la volumul golurilor existent într- o rocă, iar cea de a doua la accesibilitatea aeru lui, apei etc. Un torent de materiale vulcanice este un amestec de roci , soluri şi materiale organice.


Aceste atribute stabilesc puterea, permeabilitatea , susceptibilitatea la. Sunt deplasări rapide sau lente ale maselor de roci situate pe versanţi. Straturile acvifere( roci permeabile imbibate cu apa)se suprapun peste straturi de roci impermeabile alcatuite din argile,marne,roci cristaline. Litologia – studiul caracteristicilor rocilor cum ar fi compoziţia, textura şi a altor. Lichidele din interiorul scoarței terestre, care circulă în roci prin fisuri și pori și se acumulează sub formă.


Malul stâng al văii Corna sunt roci permeabile străbătute de o serie întrega de fracturi. Paragnaise micacee, gnaise cuarto-feldspatice, amfibolite. Gresii şi conglomerate. La granița dintre Albania, Grecia și Muntenegru se află Marele Lac Prespa.


Situat la o altitudine de 853m. Acviferul este o formațiune geologică reprezentată de un strat subteran destul de poros de roci încât să poată stoca apă și suficient de permeabil încât apa să . Zn spite of indeterminate apertures, fracture porosity can. Intercalaţiile de roci impermeabile dintre complexe şi, uneori, chiar cele dintre.


Roci permeabile

Proprietăţile rocilor colectoare si ale rocilor invecinate. Many translated example sentences containing roci – English-Romanian. Pe lângă gazul de huilă sau gazul dislocat în roci mai puțin permeabile sau . Straturile superioare si inferioare de roci ar trebui sa fie cu o permeabilitate redusa la gaz fata de straturile de lignit, iar grosimea rocilor slab permeabile ar trebui . Afla detalii despre diverse tipuri de roci naturale: limestone, marmura,. Relationships between porosity and permeability of calcarenite rocks based on. POROZITATEA, PERMEABILITATEA ŞI DENSITATEA ÎN VRAC A ROCILOR ŞI . Prezența stratelor de argilă . CO2-ul în exces în stratul subteran de roci permeabile sau în alte tipuri de pietre.


Glosbe ingyenes online. Frecvenţa alunecărilor de teren se datorează trenurilor mobile, alternanţei de roci permeabile şi impermeabile, suprafeţeleor structurale şi torenţialităţi. Physical properties of rocks are measured and analyze and their relationships are discussed in this paper. Masivele de rocå, ce constituie obiectul de studiu al mecanicii rocilor , sunt medii. Permeability and mercury porosimetry methods, . De-a lungul erelor geologice au fost perioade în care s-au depus straturi de roci impermeabile , dar și perioade în care s-au depus straturi de . Argile: -formmate din silicati hidranti de Al -structura fina - impermeabile , . Grohotiºurile sunt roci permeabile ce pot gãzdui în masa lor cantitãþi mari de apã , acumulatã dupã perioade de ploi abundente sau topirea . Apa subterană Apa subterană este o apă aflată la diferite adâncimi în interiorul scoarţei.


Pietriș pietriș, Pietriș de peisaj, Pavele de construcții, Piatra de beton permeabil. Pietriș: Este realizat din roci , pietricele sau minereuri care . Incursiunea ştiinifică poate începe cu prezentarea tipurilor de roci existente în natură. Spunem că, aceste roci sunt permeabile. La celelalte roci , la care .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare